Upptäck en värld full av liv

Som student vid Linköpings universitet (LiU) finns det en hel värld av studentkultur att utforska! På Studentlivet.se har vi sammanställt allt du behöver veta om de olika aspekterna av studentkulturen vid LiU. Här följer en sammanfattning av vad du kan förvänta dig och var du kan hitta mer information.

Föreningar

Det finns över 150  föreningar vid LiU som erbjuder en mängd olika aktiviteter och intressen. Oavsett om du är intresserad av idrott, kultur, politik, teknik eller bara vill träffa nya vänner, finns det en förening för dig. Läs mer om hur du kan gå med i en förening och vilka föreningar som finns på vår sida om föreningar.

Engagera dig!
Skapa meningsfulla upplevelser och berika ditt studentliv

Som student vid Linköpings universitet (LiU) har du möjlighet att göra en betydande inverkan på både din egen och andras upplevelse genom att engagera dig ideellt. Att delta i volontärprojekt eller ideella föreningar är inte bara en givande och meningsfull sysselsättning, utan också en fantastisk möjlighet att utveckla färdigheter, knyta kontakter och förbättra ditt CV. Här följer några inspirerande och konkreta fördelar med att engagera dig ideellt som student.

  • Personlig utveckling
  • Bygg ditt nätverk
  • Skapa en positiv inverkan
  • Utforska dina intressen

Läs mer här om att engagera sig som student samt se vilka föreningar som finns!

Studentkultur

Kårhusen

Kårhusen i Linköping och Norrköping är centrala platser för studentlivet vid LiU. Här kan du delta i evenemang, äta och umgås med vänner, eller bara koppla av mellan föreläsningarna. Läs mer om de olika kårhusen och vad de har att erbjuda på vår sida om kårhus: Länk till samlingssida med kårhusen 

Studentpubar

Studentpubar är populära mötesplatser där du kan umgås med vänner, ta en öl eller fika, samt delta i olika evenemang och aktiviteter. Läs mer om de olika studentpubarna och deras öppettider på vår sida om studentpubar: Länk till pubar? 

Ovveguiden

Som ny student vid Linköpings universitet (LiU) kommer du snart att märka att en av de mest älskade och utmärkande traditionerna är att bära en så kallad ”ovve”. Ovven är en färgglad overall som bärs av studenter vid olika evenemang, fester och aktiviteter. För att hjälpa dig att bekanta dig med denna roliga och unika tradition har vi sammanställt en ovve-guide för nya studenter på Studentlivet.se.

Ovven symboliserar samhörighet och studentgemenskap. Den representerar även den sektion du tillhör vid LiU, vilket indikeras av ovvens färg. Genom att bära en ovve visar du din stolthet över att vara en del av LiU:s studentliv och din sektion.

 

Translate »