Kombo

Välkommen till Kombo – studenternas egen hyresgästorganisation. Vi är en kostnadsfri hyresgästorganisation för dig som student vid Linköpings universitet.

Vi har förhandlingsrätten för hyresgästerna gentemot Studentbostäder i Linköping AB, ByggVesta Studentbostäder, Heimstaden, SBS, K2A och Studentbo i Norrköping AB. Det innebär att vi företräder hyresgästerna, dig som student, vad gäller boendeinflytande, hyror och mycket annat. Vi hjälper även studenter med juridisk rådgivning i olika boendefrågor, med att hitta bostad och att organisera lokala boendeföreningar i olika bostadsområden.

Kombo finansieras utav att studenterna i de olika studentboendena betalar in 19 kr per månad (ingår i hyran) där 12 kr går till förhandlingsersättning, 7 kr går till boendesociala åtgärder såsom boendeföreningar och äskningsfonden, vilken det går att äska pengar ifrån tillexempelvis möbler för gemensamma lokaler.

Du behöver inte betala någonting till oss för att få hjälp, du behöver inte ens bo i studentbostad – det räcker med att du är student för att få hjälp och stöd från oss.

Kombo drivs av Kårservice på uppdrag av de tre kårerna StuFF, LinTek och Consensus.

 

Hitta Bostad

Att hitta sin första bostad som ny student är inte alltid lätt. Här listar vi tips till dig, oavsett om du söker bostad NU eller om du planerar att börja plugga på LiU. På Kombos hemsida har vi samlat en guide för dig som letar bostad. Här kan du hitta vilka bolag som har studentbostäder, vad man ska tänka på om man letar rum som inneboende eller annan allmännyttig information för bostadssökande.

Boendeföreningar och bosocialt engagemang

Att bo och leva handlar inte bara om att man ska ha en plats att sova och laga mat. Kombo har resurserna för att hjälpa till att få ditt område så trevligt som möjligt.

Kombo med finansiering av hyresvärdarna Studentbostäder i Linköping, Studentbo och Heimstaden hjälper studenter i dessa områden att skapa och upprätthålla boendeföreningar. Dessa föreningar finns för att, genom ideellt arbete, göra boendesituationen i området så bra och attraktivt som möjligt. Detta kan ske genom att se över gemensamma lokaler så som gym eller replokaler, hålla i grillkvällar, hjälpa studenter att fixa cyklar och mycket mer.

Just nu finns aktiva boendeföreningar i Ryd, Flamman, Ryds Allé och Irrblosset i Linköping och Gripen, Dalkarlen och Vattentornet i Norrköping. Skulle du vilja skapa en boendeförening i ditt område kan du skicka ett mail till bosocial@karservice.se.

Translate »