Välkommen till studentlivet.se – För ett bättre och roligare studentliv!

Jobba under studietiden

Många studenter väljer att dryga ut kassan med ett jobb vid sidan av studierna. Här har vi tillsammans med Linköpings och Norrköpings kommun listat ett antal områden och jobb som är perfekt för dig som pluggar, men som samtidigt vill skaffa dig extra erfarenhet, och få möjlighet att ha en extra inkomst.


Arbeta som vikarie inom skola och förskola

Som vikarie kan du göra skillnad för barn och unga och samtidigt få värdefull erfarenhet inför framtiden. Hos oss finns nästan 200 arbetsplatser som du kan arbeta på, där du möter barn och elever med olika bakgrund och i olika åldrar. Genom att arbeta på olika platser har du dessutom chans att få ett stort kontaktnät i branschen.

Hos oss kan du arbeta inom skola, fritidshem och förskola. Vad passar dig bäst?


Arbeta som vikarie inom vård, stöd och omsorg

Vill du stötta och vårda äldre? Vill du arbeta med personer med intellektuell, psykisk, och/eller neurologisk funktionsnedsättning? Vill du arbeta inom socialpsykiatrin och stötta personer med missbruksproblematik?

Som vikarie kan du arbeta inom tre verksamhetsområden: äldreomsorg, LSS-funktionsstöd och råd och stöd. Vad passar dig bäst?

Ta chansen och gör skillnad för de som behöver det allra mest.


Arbeta som studentmedarbetare (Norrköping)

Du som läser ditt sista år vid ett program vid Linköpings universitet kan söka anställning som studentmedarbetare i Norrköpings kommun.
Som studentmedarbetare är du viktig för kommunen eftersom du bidrar med ny kunskap och nya infallsvinklar inom ditt kompetensområde.


Arbeta som studentmedarbetare (Linköping)

Som studentmedarbetare får du möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktisk och värdefull arbetslivserfarenhet under studietiden.

För att bli studentmedarbetare ska du ha påbörjat ditt sista utbildningsår kommande läsår vid Linköpings universitet eller geografiskt närliggande universitet och högskola. Arbetstiden är anpassad efter studierna men motsvarar cirka 20-25 procent beräknat på heltid under två terminer. Under hela uppdraget har du lön och en handledare.


Sommarjobb och semestervikariat

Varje sommar söker vi dig som vill göra meningsfull skillnad inom Linköpings viktigaste sommarjobb. Ta chansen till en oförglömlig sommar genom att jobba inom stöd, vård och omsorg.

Under en sommar hos oss kommer du att:
delta i olika aktiviteter för att ge social gemenskap och en meningsfull sysselsättning till våra kunder
stötta vid vardagssysslor såsom städ, tvätt och matlagning
följa med på promenader och anordna fritidsaktiviteter
stötta i den personliga omvårdnaden
Läs mer om våra viktiga sommarjobb genom att klicka på knappen


Examensarbete

Har du idéer kring uppsats och exjobb så är vi intresserade av att höra om dem. Beskriv ditt intresseområde och kom gärna med förslag på det examensarbete du kan tänka dig att utföra hos oss.


Praktik

Innehåller din utbildning en praktikperiod? Lär dig mer om yrket samtidigt som du delar med dig av nya perspektiv och tankar till oss under en praktik inom våra verksamheter.


Kontaktperson

Är du 20 år eller äldre? Då kan du bli kontaktperson. En kontaktperson är främst:
> en medmänniska
> någon att tala med och hitta på något trevligt med
> någon som lyssnar, uppmuntrar och stöttar
Många som åtar sig ett kontaktpersonsuppdrag beskriver att det berikat deras liv då de fått göra stor skillnad för någon annan. Kontaktpersoner behövs till både ungdomar och vuxna. I uppdraget får du ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning.

Möjliggörare till Studentlivet.se