Välkommen till studentlivet.se – För ett bättre och roligare studentliv!

Kårhuset kollektivet statyer i utomhusbar

Kårer

Vid LiU finns tre studentkårer som tillsammans med sektionerna bevakar din utbildning, arbetsmiljö och ser till att det finns ett rikt studentliv. Studentkårerna ser också till att alla beslut på LiU har fått påverkas av minst en student, och är en viktig del i studentdemokratin vid universitetet. En studentkår är en ideell organisation som har fått detta uppdrag av Linköpings universitet och det finns en kår för varje fakultet. 

Kårhuset kollektivet statyer i utomhusbar

Organisation

Studentkårerna har ett gäng studenter som arbetar på heltid med de här frågorna. Antingen har de studieuppehåll eller precis tagit examen. Kårerna styrs demokratiskt av 25 invalda studenter i ett forum som kallas kårfullmäktige. Fullmäktige röstas fram av studentkårens medlemmar. 

Medlemskap

Studentkårerna kan utföra sitt arbete tack vare medlemmarna. När du blir medlem och betalar medlemskapsavgiften ser du till att det finns personal som kan arbeta med att upprätthålla studentdemokratin vid Linköpings universitet. Som tack får du olika förmåner, bland annat rabatt på inträde och på mat på kårhusen där vi bedriver egen köksverksamhet. 
Nu får du 20% på mat och 20kr/biljett på fest när du är kårmedlem, oavsett vilken kår du är medlem i.

Kårhusen

Studentkårerna har också startat kårhusen – fem hus där du som student kan hänga, plugga, äta mat, gå på fest eller delta i andra evenemang. Om du är kårmedlem är du med och äger kårhusen, och därför får du rabatt när du går dit. Kårhusen drivs i aktiebolagsform och företaget heter Kårservice AB. 

Vilken kår tillhör du?

Studerar du vid tekniska fakulteten (LiTH)? Då är LinTek din studentkår. Blir kårmedlem här.

Studerar du vid medicinska fakulteten? Då är Consensus din studentkår. Bli kårmedlem här.

Studerar du vid området utbildningsvetenskap (lärare) eller vid filosofisk fakultet? Då är StuFF din studentkår. Bli kårmedlem här.