Ny student

Är du ny Nollan – läs mer om ”Hej Nollan” här!

Välkommen till LiU – Din guide till studentlivet vid Linköpings universitet

Grattis till att du har blivit antagen till Linköpings universitet (LiU)! Här får du en introduktion till studentlivet på LiU och viktiga platser att känna till. Vi delar även med oss av konkreta tips och guider för att hjälpa dig att trivas och få ut det mesta av din tid som student.

Känn till viktiga platser på campus

För att känna dig som hemma på LiU är det bra att veta var de viktigaste platserna finns. Här är några du bör känna till:

  • Kårhusen – För studenter vid LiU finns 6 kårhus: Kårallen på campus Valla, HG i Ryd, Kollektivet inne i city i Linköping, Örat på campus US, Kårhusett på campus Valla (för föreningar) och Trappan i Norrköping. Dessa fungerar som mötesplatser för studenter och erbjuder bland annat pubkvällar, temafester och olika evenemang.
  • Universitetsbiblioteket – Ett viktigt resurscenter för studenter där du kan låna böcker, studera i lugn och ro och få hjälp med akademiskt skrivande.
  • Studenthälsan – Här kan du få råd och stöd kring hälsa och välmående under studietiden.
Hitta i studentstäderna!

Eventkalender! Din roligaste kalender genom studietiden! 

  • Missa inga intressanta evenemang: Genom att hålla koll på vår evenemangssida kan du enkelt se vilka event som är på gång och planera ditt deltagande, så att du inte missar något intressant.
  • Bli en del av gemenskapen: Att delta i evenemang är ett utmärkt sätt att träffa nya människor, knyta kontakter och känna gemenskapen bland dina medstudenter. Här hittar du event som hjälper dig att bli en del av studentlivet på LiU.
  • Personlig utveckling och nätverkande: Många evenemang ger dig möjlighet att lära dig nya saker, utveckla färdigheter och nätverka med personer från olika bakgrunder och branscher. Det kan vara värdefullt för din personliga och professionella utveckling.
  • Hitta event som passar dig: Vår evenemangssida erbjuder en mängd olika event som riktar sig till studenter med olika intressen och behov. Oavsett om du är intresserad av kultur, idrott, yrkesmässig utveckling eller sociala aktiviteter, finns det något för alla här.

Campusbussen

Campusbussen är en gratis busslinje som trafikerar mellan LiU:s campus i Linköping, Norrköping och Universitetssjukhusen i båda städerna. Använd campusbussen för att enkelt och smidigt ta dig mellan olika delar av universitetet, du hittar tidtabellen i LiU-appen.

Inte hunnit hitta bostad?

Kombo är studenternas kostnadsfria hyresgästorganisation.

Genom Kombo får du som student tillgång till viktiga tjänster och stöd, såsom boendeförmedling, juridisk rådgivning samt möjlighet till nödbostad om du inte har en bostad när du börjar vid LiU.

Till Kombos hemsida

Engagera dig i studentföreningar

LiU har ett brett utbud av studentföreningar som du kan engagera dig i. Att delta i föreningar är ett utmärkt sätt att träffa nya vänner, utveckla färdigheter och ha roligt. Utforska alla de många föreningarna och hitta något som passar dig!  

Mottagningssperiod för nya studenter

Mottagningen är en introduktion till studentlivet och en chans att lära känna dina kurskamrater och campus. Det är en rolig och spännande start på din tid vid LiU. LiUs mottagning – En oförglömlig start på ditt studentliv!

Mottagningen vid Linköpings universitet (LiU) är en fantastisk och minnesvärd introduktion till ditt nya studentliv. Det är en upplevelse full av glädje, gemenskap och spännande aktiviteter som du kommer att bära med dig under hela din tid vid universitetet och långt därefter.

Under mottagningen får du möjlighet att knyta värdefulla kontakter, lära känna dina kurskamrater och bli en del av LiU:s levande studentkultur. Aktiviteterna är både roliga och lärorika, och de hjälper dig att bli bekväm med universitetsmiljön och förbereda dig för kommande studier.

Här är några anledningar till varför mottagningen är en upplevelse du absolut inte vill missa

Hitta din plats i gemenskapen

Mottagningen är designad för att skapa en stark känsla av samhörighet och hjälpa dig att bygga viktiga relationer med dina kurskamrater. Genom att delta i aktiviteter och samarbeta i olika utmaningar kommer ni tillsammans att skapa band och minnen som varar långt efter mottagningen.

Delta i spännande aktiviteter och evenemang

LiUs ottagning är fylld av en mängd olika aktiviteter som passar alla intressen och personligheter. Från tävlingar och idrottsevenemang till workshops och kulturella utflykter, det finns något för alla. Dessutom får du möjlighet att delta i oförglömliga fester och evenemang som blir höjdpunkter i ditt studentliv.

Utforska universitetet och staden

Mottagningen är en utmärkt tid för att utforska både campus och staden du kommer att bo i. Genom guidade turer, skattjakter och andra aktiviteter får du chansen att bekanta dig med viktiga platser, såsom biblioteket, kårhusen och idrottsanläggningar, samt upptäcka stadens kultur, sevärdheter och nöjesliv. Missade du stadsvandringen? Kika in vår karta med några viktiga platser!

Lär dig mer om LiUs studentföreningar

Mottagningen ger dig även en introduktion till de många studentföreningar som finns vid LiU. Genom att träffa representanter och delta i föreningsaktiviteter får du en försmak av det breda utbudet av engagemang som finns att välja mellan. Detta är en perfekt tid att hitta föreningar som passar dina intressen och bli en del av dem.

Så, förbered dig för en fantastisk och inspirerande start på ditt liv som LiU-student genom att delta i mottagningen. Det kommer att ge dig en stark grund, nya vänner och ovärderliga minnen som du kommer att bära med dig under hela din studietid och långt därefter.

Ovve - dessa färgsprakande arbetskläder… 

Som ny student vid Linköpings universitet (LiU) kommer du snart att märka att en av de mest älskade och utmärkande traditionerna är att bära en så kallad ”ovve”. Ovven är en färgglad overall som bärs av studenter vid olika evenemang, fester och aktiviteter. För att hjälpa dig att bekanta dig med denna roliga och unika tradition har vi sammanställt en ovve-guide för nya studenter på Studentlivet.se.

Gå till ovveguiden!
Translate
Översätt