Välkommen till studentlivet.se – För ett bättre och roligare studentliv!

Framtiden i Östergötland

Globala karriärmöjligheter i en region som vibrerar av innovationskraft och tillväxt. Attraktiva boenden och sann livskvalitet. Här i East Sweden är livet lite smartare än genomsnittet.

5 Skäl att bo i East Sweden

1. Jobben för dig finns här

Stora internationella koncerner, statliga verk, små bolag, och en uppmärksammad startup-scen. Oavsett vilken som är din nisch så finns det plats för dig här i East Sweden. Bredden och möjligheterna är stora.

2. Här frodas nytänkande

East Sweden är en av Skandinaviens mest inspirerande och attraktiva regioner att leva och verka i. Hit dras människor som förenas av lusten att tänka nytt och annorlunda. 2020 valde över 15 000 personer att flytta hit. 

3. Fördjupa dina passioner

Vandring i kulturkvarteren i Norrköping, citypuls i Linköping, strövtåg i djupa skogar eller paddlingsturer bland kobbarna i skärgården. Du kanske föredrar en svettig padelmatch eller stämningen på fotbolls- eller hockeyarenornas läktare. I East Sweden kan du fördjupa dina intressen, eller hitta en ny passion.

4. Ett smartare liv

I East Sweden är det nära hem, nära jobb och studier, och nära till resten av Sverige och världen. Attraktiva boenden, en arbetsmarknad som sticker ut hakan, internationella flygplatser och självklart ett universitet i världsklass. Här är livet lite smartare än genomsnittet.

5. Boende för alla smaker

När studentlyan börjar kännas för trång finns massor av möjligheter för ditt nästa boende. Bostadsmarknaden i East Sweden är som en delikatessdisk. Här hittar du smarta hyreslägenheter där framtidens stadsliv tar form, här finns kustvillan vid havsbandet, skogstorpet vid sjön och självklart det där praktiska radhuset i ett familjevänligt villaområde. 

East Sweden är ett varumärke för att profilera Östergötland som en tillväxtregion och attrahera invånare, studenter, företag och besökare till regionen. 

East Sweden fungerar som en regional identitet som gör det möjligt för många olika aktörer att tillsammans stärka bilden av och öka attraktionskraften till vår del av världen. 

Region Östergötland ansvarar för arbetet med East Sweden i nära samarbete med bland annat Linköpings universitet, näringslivet och kommuner.
Mer info finns på eastsweden.se och via våra sociala plattformar.